18 Mayıs 2012, 11:54:16
ARAMA | İLETİŞİM | SİTE HARİTASI | RSS
'Lütfen giriş yapın veya üye olun.'

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

Yeni anketlerimiz çok yakında sizlerle birlikte olacak !...

Gönderen Konu: PS CS5'te Sevgililer Günü Kartı Oluşturmak -Turkdonanım  (Okunma sayısı 673 defa)

Azel

• Moderatör
  • Yeni Üye
  • Başarı Seviyesi +0/-0
  • Çevrimdışı Çevrimdışı
  • Toplam İleti: 5
    • Profili Görüntüle
 Tekrardan selamlar,

İş güç derken bir kaç günlüğüne vakit ayıramamıştık ancak yeniden buradayız. Bugün Ps Cs5'i kullanarak zarif şekilde kalpli bir sevgililer günü kartı oluşturacağız, tabi ki birlikte. Dersin sonunda PSD dosyasını her zaman ki gibi paylaşacağım ancak tavsiyem adım adım yapmanızdır en güzel böyle öğreniliyor. İnternette ilk defa Türkçe olarak yine biz yayınlıyoruz.

Bitmiş Hali:

1280x1024 bakmak için: http://i52.tinypic.com/55l4d5.jpg

Adım 1:

Çalışmamız için yeni arkaplan oluşturuyoruz Ctrl+N. Boyutunu ben 1280x1024 yaptım renk ise RGB. Resolution 72 px/inch. Şimdi Paint Bucket Tool'u kullanarak(kısayolu G) #B81220 rengiyle arkaplanımızı yapıyoruz.

Adım 2:

Layerımızın kilidini kaldırıyoruz, bunun için layers'ta üzerine iki kez çift tıklamanız yeterli. Daha sonra elimizdeki Layer'a sağ tıklayıp blending options'tan Graident Overlay'ı seçiyoruz.

Renk bar'ına tıkladıktan sonra karşımıza Graident Editör menüsü gelecektir. Aşağıdaki renk ayarlarını yapıyoruz.

Sonuç aşağıdaki gibi olmalıdır.

Adım 3:

Yeni layer oluşturup Layer panelinden %0 fill veriyoruz ve blending optionstan Inner Glow'u seçiyoruz. Resimdeki ayarları rahatlıkla yapabilirsiniz.

Sonuç aşağıdaki gibi olmalıdır.

Adım 4:

Bu adımımızda yeni brush'lar indiriyoruz. Aşağıdaki linkteki brush'u download etmelisiniz.

http://www.adobetutorialz.com/content_images/AdobePhotoshop/ART-D/tutorial545/brushes_566.rar

Brush'u rardan çıkarıp üzerine çift tıkladıktan sonra yüklenecektir.

Adım 5:

Yeni layer oluşturuyoruz ki brush'larımız karışmasın veya silmek istediğimizde rahatlıkla silebilelim. Şimdi foreground'u (renk seçiminde üstte olan) #660A17 yapıyoruz ve brush'larımızı dilediğimizce ekliyoruz. Brush'un opacity'si için farklı değerler kullanın ki daha hoş gözüksün. Biz aşağıdaki gibi yaptık.

Adım 6:

Son layer'i kopyalayın ve aşağıdaki filtreyi kopyaladığınız layer'a uygulayın.

Sonraki sonuç:

Adım 7:

Custom Shape Tool'u seçin(U) ve Analy'sis yazısının altındaki yıldıza tıklayarak Shape seçeneklerini açın. Shape'teki şekillere tıkladığınızda açılacaktır.

Şimdi küçük bir kalp çizelim Shape yardımıyla.

Bu layer için fill'i %0'a getirin ve blending options'tan stroke ekleyin.

Aynı Custom Shape Tool'u kullanarak ihtiyacımız olan şekilleri seçiyoruz ve kalbi dolduruyoruz.

Örneğin küçük bir yıldız çizelim.

Bu layer için fill %0 olmalı ve blending options'tan stroke vermeliyiz. Aynı ayarları kullanabilirsiniz.

Şimdi convert point tool'u kullanarak (kısayolu shift) boyutları bozulmayan Shape'ler ekleyebilir ve Ctrl+t (transform) kullanarak şekillerini değiştirebiliriz.

Fill'i %0'a getirip diğer adımlarda anlattığım gibi stroke veriyoruz.

Yukarıda anlattığım şekilde shape'ler çizerek transform yardımı ilede şekillerini değiştiriyoruz. Kalp bölgesini doğru doldurmanız burda önemli.

Şimdi kalbin olduğu layer'ı gizliyoruz. Layer'in yanındaki göz işaretine tıklayarak yapabilirsiniz. Şimdi layer panelinde layerları seçerek(ctrl basılı tutun) yeni grup oluşturuyoruz. Ctrl+E kullanarak birleştirebilirsiniz. Ardıdnan birleştirdiğiniz layerda aşağdaıki gibi drop shadow veriyoruz.

Sonraki sonucumuz aşağıdaki gibi olmalı.

Yeni layer oluşturuyoruz ve ve beyaz renk ile dolduruyoruz paint bucket toll kullanarak. Fill'i %53 seçiyoruz ve blending mode'da overlay'a getiriyoruz.

Yeniden yeni layer oluşturuyoruz ve soft round brush'u siyah renk ile kullanıyoruz.(opacity %15)

Tuval kenarlarını boyuyoruz.

Şimdiyse Curve'yi aşağıdaki gibi veriyoruz.

Uğraştırdı ama güzel oldu,sonucumuz:

Konuyla ilgili bitmiş PSD dosyamız, üstelik ücretsiz: http://www.dosya.tc/server/kumK5g/kalp.rar.html

İngilizce kaynağımız: adobetutorialz

"Kendi sorunlarını çözemeyen bir kişinin, kusurlarının acısını başklarına çektirmeye hakkı yoktur."
Sayfa: [1]
« önceki sonraki »